Social

Coincidente suparatoare pentru "Briliant"

Prieten si partener de afaceri al lui Mutu este si Nicu Gheara, personaj suspectat de a fi implicat in traficul de droguri

Numele lui Adrian Mutu a aparut de mai multe ori in anumite cercuri VIP care, in ultima perioada, au fost suspectate ca ar consuma cocaina. Acest stupefiant este cunoscut, de altfel, in toata lumea drept "drogul bogatilor". Se pare ca "Briliantul" ar fi fost vazut deseori in compania grupului in care se afla si Raluca Sandu - grup care, in prezent, este cercetat in dosarul "Cocaina". Pana in prezent, nimeni nu a confirmat oficial implicarea lui Mutu in scandalul "droguri pentru VIP-uri".

Cert este ca noua "bomba", precum si celelalte scandaluri au aparut - ca o coincidenta - dupa un caz aparent banal de trafic de droguri inregistrat pe Aeroportul "Henri Coanda". In urma cu cateva saptamani, surse judiciare au precizat pentru reprezentantii mass-media ca omul de afaceri Nicu Gheara a intrat in atentia organelor de cercetare penala . Este cunoscut faptul ca Gheara este unul din prietenii buni ai lui Mutu si asociat in diferite afaceri. Iar, conform unui raport secret al SRI, Nicu Gheara s-ar fi aflat sub supraveghere investigativa deoarece era suspectat de implicare in activitati de transport de cocaina adusa din America de Sud. Autoritatile nu au vrut sa mai ofere amanunte legate de acest caz.

Cert este ca, de o buna perioada de timp, prietenul lui Mutu a disparut din Romania , el fiind localizat in Spania - acolo unde detine o vila. Plecarea lui Gheara din Romania a avut loc tocmai in perioada in care autoritatile retineau doi traficanti de droguri urmariti de cei de la Directia de Combatere a Criminalitatii Transfrontaliere si de procurorii specializati in lupta antidrog. Pe 4 iunie, Regep Ramadan - cetatean romano-american - era prins pe Aeroportul "Henri Coanda" cu 7 kilograme de cocaina in bagaje. Marfa era din Venezuela si valora aproximativ 10 milioane de dolari . Transportul urma sa fie receptionat de Ioan Potoroc, care se afla in sala de asteptare a aeroportului. Desi Ramadan fusese oprit in interiorul aeroportului, partenerul sau - Ioan Potoroc - a fost avertizat si a reusit sa dispara.

Dupa cateva zile, in momentul in care a fost prins, Potoroc a incercat sa-i intimideze pe anchetatori cu o legitimatie a Camerei Deputatilor. Acoperirea lui Potoroc era un post de consilier al deputatului PSD Viorel Gheorghiu. In tot acest caz apare o coincidenta stranie. Serviciile speciale sustin ca pe 4 iunie, in cursa de Madrid in care se imbarcase transportatorul Regep Ramadan se afla si Nicu Gheara. De altfel, si in dosarul de instanta al traficantilor apare informatia cum ca prietenul apropiat al lui Adrian Mutu s-ar fi aflat in zona si ar fi disparut imediat in momentul aparitiei fortelor de ordine.

Apoi, la o zi dupa arestarea lui Ioan Potoroc, pe 8 iunie, afaceristul a plecat inapoi in Spania. De atunci - conform acelorasi servicii speciale - nu mai figureaza nici o intrare in Romania a lui Gheara. Despre acest caz, nu am putut obtine nici o informatie de la omul de afaceri. Reprezentanta sa in Romania ne-a comunicat ca apropiatul lui Adrian Mutu nu doreste sa discute cu noi si "pentru mai multe amanunte va veti intalni cu domnul Gheara in instanta".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea