Social

"Coexistenta in Europa: religie, cultura, societate" la Varsovia

Anul 2008 a fost declarat, prin decizia Comisiei Europene, "Anul European Dialogului Intercultural". Cu aceasta ocazie, Institutul Cultural Roman din Varsovia organizeaza, la Varsovia, in parteneriat cu Primaria Varsoviei, Forumul Austriac si Ambasada Sloveniei, Conferinta internationala "Coexistenta in Europa: religie, cultura, societate".

Evenimentul este unul dintre cele mai mari proiecte din anul 2008 ale Primariei Varsovia si, desigur, ale ICR-Varsovia, unul dintre cei patru initiatori.

Conferinta se desfasoara, intre 5 si 7 iunie, la Biblioteca Universitara din Varsovia. Deschiderea conferintei va fi oficiata de d-na Hanna Gronkiewicz-Waltz, primarul general al Varsoviei, Joef Drofenik, Ambasadorul Sloveniei in Polonia, si doamna roa Thun, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Polonia. De asemenea, Leonard Orban, Comisarul European pentru Multilingvism, va adresa un mesaj de salut participantilor, care va fi citit de directorul ICR-Varsovia, Dorian Branea.

Conferinta, la care sunt asteptate personalitati religioase, politice, mediatice si stiintifice din Polonia, Romania, Austria, Slovenia, Croatia si Bosnia, isi propune sa discute ideea coexistentei din perspectiva religioasa, culturala, sociala si geografica. Pentru fiecare dintre aceste dimensiuni ale discutiei, este organizata cate o sectiune separata: "Coexistenta religiilor", "Coexistenta culturilor", "Coexistenta la frontiere" si "Coexistenta in societatile plurale".

Din Romania, sunt invitati sa participe Adriana Babeti, pentru panelul "Coexistenta culturilor", Radu Carp, pentru panelul "Coexistenta religiilor", Smaranda Enache, pentru panelul "Coexistenta la frontiere", si Emil Hurezeanu, pentru panelul "Coexistenta in societatile plurale".

Printre invitatii confeintei se numara: Konstanty Gebert, Selim Chazbijewicz, Jakob A. Finci, Ola Hnatiuk, Lucija ok, Asar Eppel, Hatif Janabi, Lojze Wieser, Jurko Prochako, Krzysztof Czyewski, Iztok Osojnik, Mustafa Dzhemilev, Sihem Bensedrine, Roman Kwiatkowski si Madga Opalski.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea