Social

#coduri #arme nucleare #pierdute

Codurile nucleare ale SUA, pierdute pentru cateva luni

Codurile ultrasecrete care permit presedintelui SUA sa declanseze un atac nuclear au disparut pentru “mai multe luni”, in timpul celui de-al doilea mandat al lui Bill Clinton , informeaza AFP, citat de gandul.info.

Codurile, cunoscute sub apelativul de "biscuitul", permit folosirea armamentului nuclear si ar trebui sa fie in permanenta la dispozitia sefului de la Casa Alba, de ele raspunzand un subaltern de-al presedintelui.

Consilierul prezidential care avea misiunea de a pazi "biscuitul" - prezentat sub forma unui card digital - l-a pierdut in anul 2000, povesteste Hugh Shelton, fost sef al Statului Major Interarme.

In momentul in care un oficial al Pentagonului i-a solicitat lui Bill Clinton confirmarea codurilor (o procedura desfasurata o data pe luna), consilierul, desi pierduse codurile, l-a asigurat ca seful statului le are in posesia sa, insa nu le poate furniza deoarece este prins intr-o sedinta importanta.

Presedintele a aflat de acest incident abia in momentul cand a trebuit sa inlocuiasca codurile respective, procedura care are loc din o data la patru luni.

foto : weirdnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea