Social

Codul portocaliu pentru Botosani si Iasi a fost ridicat si s-a trecut la cod galben

Institutul National de Hidrologie a trimis o actualizare a avertizarii hidrologice catre judetele Iasi si Botosani, prin care, incepand de joi, ora 10.00, codul portocaliu de pe raul Miletin se transforma in cod galben.

In acelasi timp, codul galben de pe raurile Bahlui, Jijia si Sitna (Botosani si Iasi) s-a ridicat, joi, incepand cu ora 10.00. Se mentine, insa, codul galben de pe raul Prut, sector Radauti, in amonte de Stanca Costesti.

In intervalul 24 aprilie , ora 10.00 - 25 aprilie, ora 10.00, se vor produce scurgeri importante pe versanti , torenti, paraie si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Aproape 100 de gospodarii din localitatile botosanene Cosula si Copalau au fost inundate, miercuri dimineata, dupa ce raul Miletin a depasit cota de inundatie , in urma ploilor abundente, de peste 70 litri/ metru patrat . Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani, peste 70 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea