Social

#atentionare meteo de vreme real #atentionare meteo #ploi romania #prognoza meteo #ploi

Codul portocaliu de vreme rea a fost prelungit din nou! Pana cand tin ploile

Vremea rea continua in Romania. ANM a prelungit atentionarea de tip cod portocaliu de vreme rea. Acesta este valabil pe cea mai mare parte a teritoriului Romaniei. Insa, chiar si dupa terminarea acestuia, ploile vor continua.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 17 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 23:00, este valabil un cod portocaliu de vreme rea pentru cea mai mare parte a tarii.

„In dupa-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) si la inceputul noptii de miercuri spre joi (17/18 iunie), in Crisana, Maramures, Transilvania, Banat si local in Oltenia, Muntenia si Moldova vor fi perioade cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50...80 l/mp. Vor fi intensificari ale vantului, grindina si descarcari electrice.”, anunta ANM.

In restul teritoriului a fost emisa o atentionare de tip cod galben vreme rea terval, in intervalul 17 iunie, ora 10:00 – 18 iunie, ora 10:00. 

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.”, anunta ANM.

Vremea rea continua si in urmatoarele zile – cod galben in toata tara

In intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 10:00, intreaga tara se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea. Se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuate, ploi torentiale, vijelii si grindina.

„In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea