Social

#cod portocaliu #vreme #meteo #canicula

Codul portocaliu de canicula a fost prelungit

Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit avertizarea de cod galben si portocaliu de canicula pentru judetele din sudul tarii, pana joi urmand sa se inregistreze un val puternic de caldura caruia i se va asocia un disconfort termic accentuat.

Conform avertizarii emise de ANM marti, 10 iulie, valul de caldura va persista miercuri, 11 iulie, si joi, 12 iulie, in regiunile sud-vestice si sudice, unde se vor inregistra temperaturi maxime de 35-37 C, indicele temperatura-umezeala depasind usor pragul critic de 80 de unitati.

Avertizarea de cod portocaliu de canicula este valabila pana joi in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu. In aceste judete, temperaturile maxime vor atinge valoarea de 37-38 C, iar pe arii restranse, chiar si 39 C.

Capitala ramane miercuri si joi sub un cod galben de canicula, la fel si judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj si Caras-Severin.

Miercuri, in estul, sud-estul tarii si in zona de munte vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina. Joi, vremea va fi in general instabila in vestul, nordul si centrul tarii si in zona montana.

Foto: ANM

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea