Social

#codul muncii #emil boc #guvern #dezbatere # sedinta speciala

Codul Muncii, din nou pe masa Guvernului

Guvernul se va reuni, luni, intr-o sedinta speciala ,  pentru a discuta si aproba varianta finala a proiectului de modificare a Codului Muncii, informeaza realitatea.net.

 Urmatorul pas este angajarea raspunderii cabinetului Boc pe acest pachet legislativ in fata Parlamentului.

Codul Muncii a mai fost dezbatut de Guvern in cadrul sedintei de miercuri, insa  Executivul a anuntat atunci ca asteapta avizul Consiliului Economic si Social, inainte de a aproba documentul.

Doua zile mai tarziu, a avut loc o noua de negocieri intre reprezentatii sindicatelor si patronatelor si Guvern, pentru a se acord asupra formei finale a Codului Muncii. Negocierile au esuat, sindicalistii considerand ca Ioan Botis , ministrul Muncii, este inflexibil, iar ca noul Cod nu va reusi decat sa favorizeze munca la negru .

 

Proteste sindicale in toata tara

 

Sindicalistii au anuntat deja o serie de actiuni de protest. Liderii confederatiilor sindicale au anuntat ca au stabilit pichetarea intrarilor in sediul Parlamentului, discutii cu deputatii din comisie, pichetari si vizite la domiciliu si la sediile PDL, UDMR, UNPR, minoritati, pentru depunerea solicitarilor sindicale, mitinguri in teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau nationale si greva de avertisment in ziua votului in Camera Deputatilor.

La nivel local, in fiecare luni incepand din 28 februarie si pana in 18 aprilie vor fi mitinguri in fata prefecturilor, precum si a primariilor din Bihor, Botosani, Harghita, Constanta si Caras-Severin.

In completarea acestor proteste, PSD si PDL se pregatesc sa depuna o motiune de cenzura daca Executivul va promova Codul Muncii prin angajarea raspunderii în Parlament.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea