Social

#extindere cod galben canicula #avertizare ANM #cod galben #anm #canicula # cod galben de canicula

Codul galben de canicula, prelungit! Avertismentul meteorologilor

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prelungit codul galben de canicula, pana sambata 25 iunie.

In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, sudul Olteniei si al Munteniei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea se va mentine caniculara. Se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scadea sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, anunta reprezentantii ANM.

Indeosebi in zonele montane si submontane instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina.

Astazi, 23 iunie, in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei, in jumatatea sudica a Olteniei si a Moldovei si pe arii restranse in celelalte regiuni, vremea va fi caniculara. Se vor inregistra temperaturi maxime frecvent in jur de 35 de grade, iar noaptea va fi tropicala, cu valori minime ce nu vor scadea sub 20 de grade.

Indeosebi in zonele de campie si podis, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura - umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In zonele montane, in nord-estul si centrul tarii si izolat in restul teritoriului, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si posibil grindina, se arata pe site-ul ANM.

Sursa: meteoromania.ro

Sursa foto: wtvy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea