Social

Codul fiscal, legea cea mai hulita

Incoerenta de care da dovada actuala putere in ceea ce priveste fiscalitatea genereaza in rindul mediului de afaceri un sentiment acut de instabilitate, recunoscut chiar de reprezentantii Ministerului Finantelor Publice.
Directorul adjunct din Ministerul Finantelor Publice , Victoria Tomi, a punctat starea de spirit existenta in rindul oamenilor de afaceri: Niciodata mediul de afaceri nu a fost impotriva unui act normativ asa cum se intimpla acum cu ordonanta care modifica si completeaza Codul fiscal. Efectele modificarilor la o lege care se vrea dinamica, conform actualilor guvernanti, nu au fost cele asteptate. Toate modificarile au fost facute in graba si nu am mai dat dovada de aceeasi transparenta, a mai spus Victoria Tomi. Reprezentanta firmei JTI Romania, Gilda Lazar , a afirmat ca aceste dese schimbari sint un calvar pentru oamenii de afaceri. Mai intii, guvernul a introdus cota unica de impozitare . Apoi, a stabilit cotele majorate la accize si a recurs la cresteri de impozite , a precizat Gilda Lazar, care a adaugat ca actul normativ va mai suferi si alte modificari in Parlament. Pina ce Legislativul va vota legea cu pricina, in vigoare este actul normativ in varianta guvernului. Si, ca atare, termenul de 1 iunie nu are acoperire legala.
Cablul se scumpeste

Un caz concret de decizie luata peste noapte, cu efecte in politica economica, il constituie introducerea TVA de 19% la serviciile de televiziune prin cablu. Peste patru milioane de romani vor simti noile masuri cind vor trebui sa plateasca abonamentul pentru televiziunea prin cablu. Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, a anuntat ca de la 1 iunie acesta va costa cu 19% mai mult, adica se va adauga exact contravaloarea TVA-ului. Este posibil ca unii operatori sa mareasca pretul abonamentului cu un procent mai mare, in functie de alte costuri care vor creste, a mai spus Petric. Acesta a precizat ca pe linga TVA vor mai fi costuri ascunse care ii vor afecta pe operatorii de cablu, precum modificarea facturilor sau a programelor sistemelor de calcul.

Clientii care au achitat in avans facturile, vor mai trebui sa treaca pe la casierii pentru a achita contravaloarea TVA-ului pentru perioada de dupa 1 iunie. S-ar putea ca unii dintre abonati sa renunte, a mai spus Radu Petric.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea