Social

#codul educatiei #scoala #decolteu

Codul educatiei interzice decolteul la scoala

Noile legi ale educatiei vor acorda elevului si parintelui dreptul de a contesta notele si modalitatea de evaluare , dar intaresc si numarul de reguli: fara telefoane mobile si fara tinute "provocatoare" la scoala.

Pana acum, elevii puteau contesta doar rezultatele de la examenele nationale scris. In urma negocierilor dintre sindicalisti si Ministerul Educatiei, s-a stabilit ca orice nota va putea fi contestata. 

"Contestatia se adreseaza cadrului didactic respectiv, care are obligatia de a motiva/justifica modalitatea de evaluare si rezultatele acesteia. In situatia in care argumentele nu sunt considerate satisfacatoare, elevul si/sau reprezentantul sau legal se pot adresa directorului unitatii scolare, care, pentru solutionarea contestatiei, va desemna profesori de specialitate, care nu predau la clasa respectiva", se arata in proiectul de lege, citat de Cotidianul.

Codul educatiei nu prevede insa standarde clare de evaluare a elevilor. Nici tinutele "ostentative si provocatoare" nu sunt definite de lege, dar sunt interzise cu desavarsire. 

"Elevilor li se interzice sa aduca jigniri si sa manifeste agresivitate in limbaj si in comportament fata de colegi si fata de personalul unitatii de invatamant; sa posede si sa difuzeze materiale cu caracter obscen sau pornografic; sa aiba tinuta, comportamente si atitudini ostentative si provocatoare", se mai spune in Codul pentru educatie .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea