Social

#seres #nagy #ministru #acuzatie #ministri #proces

Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost trimisi in judecata

Fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost trimisi in judecata, anunta Realitatea TV. Cei doi fosti demnitari vor raspunde in fata judecatorilor dupa ce astazi, procurorii DIICOT i-au acuzat de tradare prin transmitere de secrete.

Printre ceilalti patru acuzati se afla si consultantul bulgar Stamen Stantchev, care a fost si el acuzat de spionaj. In acest caz ancheta a inceput in 2006, dupa ce Serviciul Roman de Informatii a anuntat ca mai multi oficiali romani, printre care ministrii Economiei si Comunicatiilor din acea perioada, cat si secretari de stat si consilieri ministeriali au ajutat mai multe firme de consultanta sa obtine anumite contracte cu statul roman.

Cei doi fosti ministri si ceilalti patru inculpati (Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Mucea Dorinel Mihai si Donciu Mihai Radu) sunt acuzati ca in perioada 30.05.2005 - 21.11.2006, au constituit sau au aderat la un grup infractional organizat in scopul comiterii unor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.

In cazul lui Codrut Seres acuzatia este mai grava: el este inculpat pentru comiterea infractiunii de tradare prin transmiterea de secrete. Infractiunile celor sase inculpati sunt legate de privatizarea S.C. ELECTRICA MUNTENIA SUD S.A., vanzarea unui pachet de 8 % din actiunile PETROM, procese de privatizare/restructurare a S.C. ROMAERO S.A. Bucuresti si S.C. AVIOANE S.A. Craiova,  consultanta in vederea privatizarii S.N. RADIOCOMUNICATII S.A., adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii C.N. POSTA ROMANA S.A., dar si selectarea prin licitatie a consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la S.C. ROMTELECOM S.A. din portofoliul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea