Social

# seism de peste 7 grade #simulare cutremur #Cod rosu de interventie

Cod rosu de interventie in Capitala!

Exercitiu de alarmare in cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter a continuat marti noapte, in Capitala! Scenariul a prevazut ca, dupa seismul de peste 7 grade, salvatorii s-au confruntat cu alte situatii de criza: doua explozii care au facut zeci de morti si raniti. Exercitiile vor continua pana diseara!


Dupa miezul noptii, sute de salvatori au fost mobilizati in Capitala. Multi au intervenit pentru salvarea victimelor in urma unei explozii la un bloc de locuinte de pe Strada Stefan Cel Mare.


Politistii au blocat o banda de pe sensul de mers pentru ca fortele de interventie sa poata monta corturile de prim ajutor. In aceste corturi victimele urmau sa fi triate in functie de cat de grav au fost ranite.

La operatiunea de salvare au participat pompieri de la ISU Mures si Galati.

Un bloc din centrul vechi a fost evacuat. Scenariul luat in calcul de pompieri a fost explozia unui bloc de locuinte unde 15 persoane si-au pierdut viata iar alte 40 au fost ranite.

Secretarul de stat Raed Arafat a participat la ambele exercitii.

 

Marti a avut loc o simulare de cutremur de 7 grade pe scara Richter, cu impact la București și Iași, urmat de o replica de 5,6 grade. În exerctitiul „Seism 2016”, s-a luat în calcul ca ar fi produse 1.500 de decese, 3.910 oameni ar fi raniti si 2.600 ar fi ramas fara adapost în Bucuresti, iar în Iasi, ar fi fost 875 de morti 2.200 de raniti si 750 sinistrati.

 


 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea