Social

#avetizare meteorologica #cod rosu de canicula # cod portocaliu de canicula #temperaturi ridicate #canicula

COD ROSU de CANICULA! Temperaturi de 44 de grade Celsius in Romania!

Meteorologii au emis o avertizare de COD ROSU de CANICULA, valabil sambata, 1 iulie, pentru 19 judete din tara, dar si pentru Bucuresti. In zonele vizate temperaturile vor urca pana la 41-44 de grade Celsius. Restul tarii de afla sub avertizare de cod portocaliu si cod galben de canicula.

AVERTIZARE COD ROSU DE CANICULA

Sambata, 1 iulie, in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Galati, Braila, Vaslui si Iasi, precum si in municipiul Bucuresti si in zona joasa de relief a judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt, se vor inregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent intre 38 si 41 de grade Celsius, iar in sudul Olteniei si al Munteniei valorile termice vor urca spre 42-44 de grade Celsius. Indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa frecvent, dupa-amiaza, intre 82 si 84 de unitati, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, se arata in avertizarea publicata de ANM.

Cod portocaliu de canicula

In cursul zilei de sambata (1 iulie), in judetele Tulcea, Constanta, Brasov, Covasna, Botosani, cea mai mare parte a judetelor Mehedinti, Gorj si Suceava, precum si in nordul judetelor Valcea, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau si vestul judetelor Vrancea, Bacau si Neamt, disconfortul termic se va mentine accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depaşi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 36 si 38 de grade Celsius, iar in zona montana vor fi cu mult mai ridicate decat normele perioadei.

Cod galben de canicula

In judetele Mures, Harghita, Sibiu, nordul judetelor Mehedinti si Gorj si vestul judetului Suceava, disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 36 de grade Celsius .

In dupa-amiaza zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica (1/2 iulie), local in nordul, centrul si nord-estul tarii, precum si in zona de munte, mai ales in Carpatii Orientali, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se vor semnala vijelii, grindina si averse torentiale.

Duminica, 2 iulie, in sudul tarii vor mai fi temperaturi maxime in jurul a 35 de grade Celsius la amiaza, dar spre seara si noaptea instabilitatea atmosferica se va accentua, iar in Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei vor fi averse torentiale, vijelii si grindina si se vor cumula cantitati importante de apa.

Mai multe informatii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Citeste si:

Restrictii de circulatie din cauza caniculei, in 20 de judete!

Canicula, stres suplimentar pentru organism. Cum ne racorim fara sa ne imbolnavim

Cum sa te racoresti in casa, in zilele caniculare de vara

Sursa foto: radiotimisoara.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea