Social

#cod galben #cod portocaliu #vreme rea #avertizare meteo #instabilitate atmosferica

Cod portocaliu de vreme rea in jumatate din tara

Jumatate din tara se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis pentru urmatoare perioada doua atentionari meteo de vreme rea pentru jumatate din tara.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00, ANM a emis o avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica temporar accentuata si caderi insemnate de apa.

“In intervalul mentionat, in Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei si in sudul si estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 30...40 l/mp si, pe arii restranse, 50...70 l/mp.”, acertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In acelasi interval (20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00) alte judete ale tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi insemnate cantitativ.

“In intervalul mentionat, in Maramures, local in Transilvania, Muntenia si sudul Dobrogei, precum si la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea