Social

#avertizare viscol #avertizare meteo #cod portocaliu #viscol #ninsori #avertizare meteorologica

Cod portocaliu de viscol si ninsori in toata tara

Administratia Nationala e Meteorologie (ANM) a emis avertizari e cod portocaliu si galben de viscol, valabil in toata Romania, inclusiv in Bucuresti.

In intervalul 5 ianuarie ora 22:00 si 6 ianuarie ora 20:00 intra in viguare un cod galbem de viscol si ninsori ce va cuprinde sudul, centrul si estul tarii.

"In intervalul mentionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent. Va fi viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50-70 km/h. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80-90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita. La inceputul intervalului pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei", atentioneaza ANM.

Codul portocaliu este valabil vineri, 6 ianuarie intre orele 2:00 si 18:00.

"In a doua parte a noptii de joi spre vineri (05/06 ianuarie) si in cursul zilei de vineri (06 ianuarie), in Municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70-85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si local troienind zapada", anunta ANM.

Sursa foto: metropotam.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea