Social

#ploi abundente #avertizare ANM #avertizare meteo #vijelii #grindina #cod galben #cod portocaliu #vreme rea

Cod portocaliu de vijelii si ploi abundente in aproape toata tara!

Dupa canicula vin vijeliile si ploile abundente in aproape toata tara. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu si un cod galben de vijelii, ploi abundente si caderi de grindina.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 01 iulie, ora 14:00 – 02 iulie, ora 06:00, cea mai mare parte din tara se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de vijelii puternice, grindina si ploi abundente.

“Din dupa-amiaza zilei de joi (1 iulie) in Moldova, local in Maramures, Transilvania si la munte, iar spre seara si noaptea si in Muntenia si cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Vor fi vijelii puternice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 80...90 km/h, grindina si frecvente descarcari electrice. Aversele vor fi torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 35...50 l/mp si izolat 60...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 1 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 10:00, 11 judete din Romania se afla sub atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata, disconfort termic ridicat.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si pe arii restranse grindina si vijelii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25...40 l/mp.
Local in regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va mentine ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata pana la sfarsitul saptamanii.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea