Social

#vemea #prognoza meteo #vijelii #ploi #cod portocaliu de ploi

Cod portocaliu de ploi torentiale si vijelii. Harta zonelor afectate

Toamna isi intra serios in drepturi! Daca miercuri s-a inregistrat prima temperatura negativa din aceasta toamna, -1 grad Celsius la Miecrurea Ciuc, si s-a asezat si bruma, pentru astazi si maine, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteo cod portocaliu de vreme rea, valabila in patru judete din tara. Totodata, in alte 14 judete se va institui cod galben de ploi.

 

Potrivit ANM, in intervalul 10 septembrie, ora 16:00 – 11 septembrie ora 16:00, ploile se vor intensifica si extinde in Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum si in zona montana aferenta. Vor fi mai ales averse si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp.

In sudul si sud-vestul teritoriului, vantul va avea intensificari, cu viteze de 50...55 km/h, iar in sudul Banatului si pe crestele montane se vor depasi temporar 70 km/h. Aici va intra in vigoare un cod galben.

Totodata, in intervalul 10 septembrie, ora 20:00 – 11 septembrie, ora 10:00, in judetele Gorj, Valcea, Arges si in zona de munte a judetului Dambovita, va ploua abundent, iar cantitatile de apa vor depasi local 50 l/mp si izolat 70 l/mp. In aceste zone intra in vigoare o atentionare cod portocaliu.

Mai multe informatii despre vreme gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea