Social

Cod galben prelungit in tara, ploile continua

Ploaia face pagube in tara. Astfel, codul galben emis de hidrologi pentru mai multe zone din tara a fost prelungit pana maine la orele 10:00 dupa ce mai multe gospodarii au fost inundate si un drum comunal a fost rupt de puhoaie. In anumite zone de munte, zapada a fost cea care a dat batai de cap autoritatilor si mai ales soferilor.

Avertizarea cod galben instituita ieri se pastreaza pana maine la ora 10:00 pentru raul Olt, Tarnava, Timis, Barzava , Caras si pentru judetele Covasna, Harhita, Mures, Timis si Caras Severin si Brasov, acolo unde exista riscul producerii de inundatii.

Hidrologii au ridicat insa avertizarea cod galben din bazinele hidrografice aferente judetelor Suceava, Neamt, Vrancea, Bacau, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Teleorman si Giurgiu.

Ploile din ultimele doua zile au afectat insa cateva zone din tara. Astfel, noua familii au ramas izolate in judetul Dambovita in urma inundatiilor, sapte gospodarii din localitatea damboviteana Bezdead fiind izolate de apele umflate de ploile abundente din ultimele 24 de ore. In urma viiturii, 25 de oameni, printre care si sase copii, au ramas izolati de restul satului. Apa nu a intrat si in casele oamenilor, insa acestia se tem de inrautatirea situatiei.

Inundatii si la doua gospodarii din Rasnov , in judetul Brasov. Casele se afla intr-un cartier nou din oras, care nu are inca sistem de canalizare. A fost nevoie de interventia pompierilor pentru evacuarea apei din locuinte. Situatie dificila si in Ramnicu Valcea, acolo unde apa a inundat etajele superioare de la doua scoli si o gradinita, din cauza lipsei acoperisului pentru aceste unitati.

In plus, locuitorii din zonele de munte au avut de-a face din nou cu zapada. In Brasov a nins iar zapada s-a asezat intr-un strat de peste 15 cm. Acelasi lucru s-a intamplat si in judetul Suceava, acolo unde cei care au circulat pe DN17A, au avut de infruntat conditii de iarna.

Meteorologii si hidrologii au anuntat de saptamana trecuta ca vremea se va inrautati si ca e posibil sa existe cod galben in anumite zone din tara, acolo unde locuitorii ar putea avea de suportat urmarile ploilor. Specialistii au anuntat insa imbunatatirea vremii spre sfarsitul saptamanii, atunci cand ploile se vor opri iar temperaturile vor ajunge pana aproape de 25 de grade.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea