Social

#meteo #canicula #cod galben

Cod galben pentru sud si est

Meteorologii au prelungit codul galben de canicula pentru sudul si estul tarii pana in aceasta seara.

Astfel, potrivit estimarilor specialistilor, maximele termice vor depasi frecvent 37-38 de grade Celsius, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 in municipiul Bucuresti si in judetele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau, Vrancea si Vaslui.

In ciuda avertizarilor meteorologilor, medicii nu se asteapta sa aiba mari batai de cap, asa cum s-a intamplat anii trecuti. „Si ieri - cand putem spune ca a fost cea mai calda zi din acest an (de pana acum, evident) - romanii au stat mai mult in casa si au stiut sa se apere impotriva caniculei“, sustin doctorii de pe ambulante.

Potrivit acestora, numarul solicitarilor la Salvare s-a incadrat in limitele unei zile obisnuite. Solicitari putin peste medie au avut doar medicii de pe salvarile particulare.

In timp ce sudul si estul fierb, specialistii atentioneaza ca in Banat, Crisana , Maramures si Transilvania vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, ce vor lua aspect de vijelie .

De altfel, de maine, vremea se raceste in toata tara. Cerul va fi variabil, cu innorari in centru si nord, unde, indeosebi la munte, vor fi averse si descarcari electrice.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea