Social

#ploi #ninsori #inundatii

Cod galben: ninsori, ploi si viscol in 27 de judete. In sud-est, inundatii

ANM a emis o atentionare de cod galben de ninsoare, ploi si viscol in sud-vestul si nord-estul tarii care incepe la miezul noptii si dureaza pana pe 13 februarie ora 18:00.

In sud-vestul, nord-estul tarii si in zona de munte precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare, iar restul judetelor atentionate va ploua. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si vor fi conditii de polei.

On sudul si estul Munteniei (inclusiv in municipiul Bucuresti) si in Dobrogea, temporar va ploua, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp, iar vantul va avea intensificari, potrivit Realitatea.net.

Vor fi afectate judetele Maramures, Bistrita Nasaud, Mures, Harghita, Covasna,Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt,Valcea, Arges, Dambovita , Prahova, Buzau, Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati.

Cod galben de inundatii in sud-estul tarii

A dopua avertizare de cod galben emisa avertizeaza asupra unor potentiale inundatii pentru sud-estul tarii si este valabila pana duminica, 15 februarie , la ora 16.00.

Potrivit Realitatea.net, sunt posibile cresteri de niveluri si debite si dislocari, ruperi ale podurilor de gheata, formarea de aglomerari de gheturi pe unele sectoare de rau, cu cresteri artificiale de niveluri si local depasirea cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele: Vedea (Calmatui, Urlui, Vl. Cainelui- aferente judetului Teleorman), Arges (Neajlov, Dambovnic, Glavacioc, Sabar, Potop, Rausor, Colentina- aferente judetelor Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), Ialomita (Teleajen, Sarata- aferente judetului Prahova), Buzau (Basca Mare, Basca Mica, Slanic, Calnau - aferente judetului Buzau), unii afluenti ai Barladului ( Vaslui, Racova, Crasna,Simila,Tutova-aferente jud. Vaslui, Berheci, Zeletin-aferente jud.Vrancea, Tecucel, Suhurlui, Geru-aferente jud. Galati) si raurile din Dobrogea-aferente judetelor Constanta si Tulcea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea