Social

#anvertizare meteo #vremea in bucuresti #instabilitate atmosferica #cod galben de ploi #cod galben # ploi torentiale

COD GALBEN de vreme rea pentru aproape toata tara! Este afectata si Capitala!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de vreme rea. Potrivit ANM, codul galben de vreme rea s-a extins pentru aproape tot teritoriul tarii si va fi afectata intens si Capitala.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 11 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 22:00, aproape toata tara se afla sub atentionare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi insemnate cantitativ.

„Pe parcursul zilei de vineri (11 iunie) in Oltenia, jumatatea de vest a Munteniei, sudul si estul Transilvaniei, nordul Moldovei si la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina.

In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Vremea rea continua si in urmatoarele zile  

In intervalul 11 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 23:00, intreaga tara va fi afectata de ploi si de instabilitatea atmosferica. 

„In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, grindina. Aceste fenomene se vor semnala in zilele de vineri si sambata (11 si 12 iunie), indeosebi dupa-amiaza si seara, in zonele de deal si de munte, precum si in sudul, centrul si estul teritoriului. Incepand din noaptea de sambata spre duminica (12/13 iunie), aria ploilor insemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest si va cuprinde duminica (13 iunie) toate regiunile.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si, pe arii restranse, 25...50 l/mp.”, anunta ANM.

Vremea in Bucuresti

“Indeosebi in cursul dupa-amiezelor vor fi perioade cu innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de 10...20 l/mp si izolat peste 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 24...25 de grade, iar cele minime de 13...16 grade. Duminica (13 iunie), valorile termice vor fi in scadere astfel incat temperatura maxima va fi de 22...23 de grade.”, anunta ANM.

Sursa foto: pexels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea