Social

#cod galben vreme rea #ploi insemnate cantitativ #atentionare de vreme rea #atentionare meteo #ninsori abundente #cod galben #viscol #vreme rea

Cod GALBEN de vreme rea in aproape toata tara! Viscol, ninsori si ploi insemnate cantitativ

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vreme rea valabil pentru aproape toata tara. Atentionarea este valabila pentru doua zile si sunt vizate fenomente precum ninsori, viscol si ploi insemnate cantitativ.

Potrivit ANM in perioada 15 martie, ora 14:00 - 17 martie, ora 20:00 se vor manifesta fenomene precum: ninsori si strat consistent de zapada la munte si in Transilvania; viscol la altitudini de peste 1500 m; ploi si ninsori abundente in Moldova; local ploi insemnate cantitativ in Oltenia, Muntenia si Dobrogea.

“In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii in toate regiunile, local insemnate cantitativ in sud, est, centru si la munte. Se vor acumula cantitati de apa de peste 25…30 l/mp si, pe arii restranse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descarcari electrice, luni dupa-amiaza, in sud-est), ce se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare, luni spre marti (15/16 martie), in toata zona de munte si in Transilvania, unde stratul de zapada nou depus va fi consistent. In Moldova, la inceput vor fi ploi abundente, iar incepand de marti (16 martie) vor predomina ninsorile, insemnate cantitativ indeosebi in zona deluroasa.

La munte, la peste 1500 m, vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55…75 km/h, iar incepand de marti (16 martie), in special in Carpatii Meridionali, rafalele vor depasi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Intensificari ale vantului se vor semnala, local si temporar si in Transilvania si Moldova, dar la intensitati mai reduse.”, avertizeaza ANM.

Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 15 - 17 martie, vremea se va inrautati, cerul va avea innorari, temporar va ploua si se vor acumula cantitati de apa in jurul a 20 l/mp, iar in dupa-amiaza zilei de luni (15 martie), vor fi mai ales averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat, temporar cu unele intensificari (rafale de 45...55 km/h), indeosebi spre sfarsitul intervalului. Valorile maxime ale temperaturii aerului, in scadere treptata, vor fi de 14...15 grade luni (15 martie), 7...8 grade marti (16 martie) si 6...7 grade miercuri (17 martie), iar valorile minime se vor situa intre 2 si 5 grade.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea