Social

#viscol Romania #cod galben de viscol #ninsori Romania #viscol #ninsori #vremea #starea vremii #meteo

COD GALBEN de viscol in Romania! Cum va fi vremea in urmatoarele zile

ANM a emis un Cod Galben de viscol si ninsori abundente valabil pana luni la ora 22:00. Vantul va sufla in rafale ce pot atinge pana la 75 de km/h. Si marti, 23 ianuarie, vremea se va mentine rece si va ninge in cea mai mare parte a tarii.

Luni, vremea va fi inchisa. Va ninge viscolit in cea mai mare parte a tarii, dar in special in sud-estul extrem unde se pot acumula precipitatii de 10-15 l/mp. Vantul va avea intensificări in regiunile vestice, sudice si sud-estice, cu viteze mai mari in sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei si Dobrogea, unde vor fi rafale de pana la 75 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 6 grade Celsius, iar cele minime, mai scăzute decat in intervalul precedent, vor fi cuprinse intre -11 si -1 grad Celsius.

In Bucuresti va ninge abundent in prima parte a zilei, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de 40-45 de km/h. In a doua parte a zilei intensitatea vantului va scadea, iar ninsorile se vor reduce cantitativ. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade Celsius.

Marti precipitatiile vor scadea in toata tara, insa vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei si izolat in restul teritoriului. Temperaturile minime vor scadea pana la -20 de grade Celsius in depresiunile Carpatilor Orientali. In restul tarii, minimele vor fi cuprinse itnre -14 si -4 grade Celsius iar maximele intre -5 si 4 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu innorări temporare in vestul si sudul tării, unde cu totul izolat va ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări in sudul Moldovei, estul Munteniei si Dobrogea. Pe arii restranse va fi ceată, mai ales dimineata si noaptea.

Mai multe informatii despre vreme gasesti pre vremea.acasa.ro.

Citeste si: Zapada face ravagii in Romania! Zeci de localitati fara curent electric

 

Sursa foto: republikanews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea