Social

#vremea de Revelion #vremea #starea vremii #revelion #meteo #conditii meteo

Cod galben de vant si ninsori! Cum va fi vremea in ultimele zile din an

Vremea continua sa se raceasca la final de an, temperaturile ajungand sub normalul perioadei. Vantul va bate usor pana la moderat si se asteapta precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in mare parte a tarii.

Astazi vantul va avea unele intensificari la munte, unde va viscoli zapada. Viscolul este asteptat si in Moldova, Baragan si Dobrogea. In centrul tarii sunt asteptate ninsori slabe cantitativ, iar soarele isi va face, timid, aparitia. In nordul Transilvaniei si in Maramures cerul va fi mai mult senin insa vremea va fi deosebit de rece, maximele oprindu-se sub limita de inghet. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si 5 grade Celsius.

In Bucuresti cerul va fi innorat si este posibil sa fulguiasca. Vantul va sufla slab pana la moderat cu unele intensificari pe alocuri. Maximele nu vor urca mai mul de 3 grade Celsius.

Intre 29 decembrie, ora 12 si 30 decembrie, ora 23:00 ANM a emis un cod galben de vant puternic. In intervalul mentionat, in Dobrogea, estul Munteniei si sudul Moldovei, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de 55...65 km/h. Indeosebi pe litoral si in zona de munte a judetelor Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea, temporar vor fi rafale de peste 70 km/h.

Vineri, vremea continua sa se raceasca. In timpul noptii se va instala gerul in nordul ci centrul tarii, iar in zonele de est si sud-est sunt asteptate ninsori slabe. Vantul va sufla cu putere in zonle montane, in Moldova, Muntenia si Dobrogea.

De asemenea, un cod galben de ninsori viscolite va fi in vigoare in intervalul 30 decembrie, ora 08 si 31 decembrie, ora 08. Astfel in judetele Constanta, Ialomita si Calarasi, in cursul zilei de vineri, 30 decembrie si in noaptea de vineri spre sambata (30/31 decembrie) temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusa. Pe litoral, vor fi posibile precipitatii mixte cu formare de polei, scrie in comunicatul trimis de ANM.

 

Sambata vremea ramane rece si sunt asteptate ninsori slabe in cursul diminetii in zonele de sud-est. In restul regiunilor se asteapta atmosfera insorita insa foarte rece. In cursul diminetii se vor instala ceata si chiciura, in special in zonele joase.

 

Duminica vremea se incalzeste usor in cea mai mare parte a tarii. Unele zone vor fi innorate in special in sud-est. Spre seara pot aparea precipitatii reduse in nord si in nord-est.

Sursa foto: blog.mihaisavu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea