Social

# vremea in weekend #cod galben de vant #vremea #starea vremii #meteo #conditii meteo

Cod galben de vant in toata tara! Cum va fi vremea in weekend

Weekendul incepe cu atentionare de cod galben de vant. Atentionarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) este valabila vineri pana la ora 15:00 si va afecta pentru 22 de judete din centru, sud si est, unde se vor depasi, local, viteze de 50...60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h.

Judetele afectate sunt: Dolj, Mehedinti, Olt, Valcea, Giurgiu, Arges, Dambovita, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Suceava, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Constanta, Tulcea, Botosani, Iasi si Neamt.

Vineri vremea va continua sa se raceasca in toata tara. In nordul, estul si in centrul tarii, precum si la munte cerul va fi temporar noros si va ploua. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 22 de grade Celsius.

In Bucuresti temperaturile maxime vor urca pana la 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei. Vantul va sufla cu putere in cursul zilei si va avea intensificari temporare cu viteze de peste 50-60 km/h.

Sambata vremea se va incalzi usor in toata tara. Cerul se va pastra insa variabil in majoritatea regiunilor, iar in masivele nordice, va fi innorat si va ploua slab. Vantul va sufla moderat cu intensificari in zonele inalte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 24 de grade Celsius.

In Bucuresti vremea ca fi frumoasa si se va incalzi usor fata de ziua precedenta. Temperaturile minime se vor incadra in jurul valorii de 10-11 grade Celsius, iar maximele vor urca pana la 24 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat.

Duminica vremea continua sa se incalzeasca. La munte cerul va fi variabil, cu innorari accentuate in a doua parte a zilei. Pe arii restranse se vor inregistra averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat cu intensificari pe creste. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 29 de grade Celsius.

In Bucuresti vremea se va incalzi usor, iar cerul va fi mai mult senin. Temperaturile minime se vor incadra in jurul valorii de 12 grade Celsius, iar maximele vor urca pana la 29 de grade Celsius.

Sursa foto: report.az

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea