Social

#avrtizare meteo #cod galben de polei # vremea in weekend #polei #starea vremii #conditii meteo

Cod galben de polei si ninsori viscolite. Cum va fi vremea in weekend

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de polei pentru 31 de judete din tara. Iata cum va fi vremea in acest weekend.

 

Avertizarea de cod galben de polei este valabila pana sambata la ora 12:00 PM pentru judetele Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Sibiu, Mures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Harghita, Brasov, Arges, Olt, Covasna, Neamt, Iasi, Botosani, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova si Dambovita. In aceste zone, in intervalul precizat se vor semnala precipitatii mixte asociate cu plei. In nord vestul tarii, precipitatiile pot depasi 20 de litri pe metrul patrat, potrivit ANM.

De asemenea, un cod galben de viscol este valabil pentru regiunile montane. In judetul Caras-Severin, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi intensificari ale vantului, care la rafala vor depasi viteze de 90-100 de kilometri pe ora, viscolind zapada. In noaptea de vineri spre sambata, ninsorile se vor extinde in regiunile intracarpatice. Aici, vantul va avea intensificari pe tot parcursul intervalului, iar rafalele vor ajunge la 70-80 de kilometri pe ora.

Vineri vremea se va incalzi in toata tara. Temperaturile maxime se vor incadra intre -9 si 8 grade Celsius. Cel mai cald va fi in vestul tarii, in regiunile de deal, unde temperaturile vor ajunge pana la 7-8 grade Celsius. In regiunile vestice, nordice si centrale cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii mixte, ce vor determina, local si temporar, depuneri de polei, iar in nord-vest se vor cumula local 20...25 l/mp. La munte vor predomina ninsorile si, mai ales pe creste, vantul va sufla tare, vor fi rafale de 70...80 km/h si zapada va fi viscolita si spulberata. in restul tarii cerul va fi temporar noros, iar precipitatii mixte favorizand poleiul se vor semnala mai ales in cursul noptii, local in Oltenia si izolat in rest.

In Bucuresti vremea va incalzi, maximele situandu-se intre -1 si 0 grade, iar minima de -6...-4 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Sambata valorile termice vor continua sa creasca in toata tara si vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Temperaturile minime se vor incadra intre -9 si 1 grad Celsius iar cele maxime intre -1 si 8 grade Celsius, cele mai ridicate valorii inregistrandu-se in Dobrogea.

La munte va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind temporar ninsoarea si spulberand zapada. in regiunile intracarpatice se vor semnala precipitatii slabe cantitativ. Ziua, acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, predominant sub forma de ninsoare si lapovita, iar noaptea, va ninge local. in celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare si precipitatii slabe, mixte, se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in rest. Local in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii si izolat in rest se va produce polei, potrivit mediafax.ro.

In Bucuresti vremea continua sa se incalzeasca. Tempraturile minime vor scadea pana la -8 grade Celsius iar maximele se vor incadra in jurul valorii de 3 grade Celsius. Cerul va fi mai mult noros si se vor inregistra precipitatii sub forma de lapovita.

Duminica vremea se raceste usor in toata tara. In est, nord si nord-est se vor inregistra ninsori slabe cantitativ. Cerul va avea innorari indeosebi in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali si trecator va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat.

In Bucuresti vremea se va raci usor, iar cerul va fi partial innorat. Temperaturile minime vor scadea pana la -9 grade Celsius iar maximele nu vor urca mai sus de -2 grade Celsius.

Sursa foto: click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea