Social

#cod galben ploi # ploi torentiale #avertizare meteo #vijelii

Cod galben de ploi si vijelii in 17 judete din Romania

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi, vijelii si grindina, valabila incepand de duminica, ora 15.00, pana luni, ora 18.00.

Sub incidenta codului galben vor intra 17 judete din nordul, vestul si centrul tarii: Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj, Mures, Harghita, Bistrita-Nasaud, Maramures, Suceava, Neamt si Botosani.

Potrivit avertizarii ANM, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in regiunile vestice, nordice si centrale si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si averse ce vor avea si caracter torential.

Pe arii restranse vor fi vijelii si va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 50-60 de litri pe metru patrat. Astfel de fenomene se vor semnala si in restul tarii, in special in zonele de deal si de munte, dar pe arii mai restranse si in intervale de timp mai scurte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea