Social

#avertizare ANM #prognoza meteo #cod galben ploi #vremea

Cod galben de ploi pentru jumatate de tara! Harta zonelor afectate

Administratia Nationala de Meterologie a emis o avertizare cod galben de ploi insemnate cantitativ, vant puternic și grindina in intervalul 19 aprilie, ora 22 – 20 aprilie, ora 22.

In intervalul mentionat, in regiunile sudice, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata.

In Oltenia, mare parte din Muntenia si sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp. Viteza vantului va depasi 60...65 km/h, mai ales in Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70...80 km/h.

Procesul de racire va continua si pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind racoroasa pentru aceasta data. In diminetile zilelor de joi, 21 aprilie, si vineri, 22 aprilie, se va produce bruma local in depresiunile intracarpatice si Subcarpatii Getici si izolat in restul tarii.

Mai multe informatii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea