Social

#ninsori viscolite #cod galben de vreme rea #ninsori #vreme rea #weekend

Cod galben de NINSORI viscolite! Vremea se inrautateste in acest weekend

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea valabil pana duminica seara. Se anunta ninsori viscolite si ploi insemnate cantitativ.

 

Potrivit ANM in perioada 30 octombrie, ora 13:00 – 01 noiembrie, ora 16:00 sunt vizate fenomene precum intensificari ale vantului, ploi moderate cantitativ si precipitatii mixte in zona de munte.

„In nordul, centrul, estul si sud-estul tarii temporar va ploua, iar la munte si posibil in Subcarpatii Moldovei si in depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitatii mixte. Local cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp. Vantul va prezenta intensificari, pe parcursul zilelor de vineri si sambata indeosebi in sud-vest, iar duminica (01 noiembrie) in est si sud-est in general cu viteze de 50...60 km/h. In zona de munte rafalele vor depasi temporar 60....80 km/h.

In jumatatea estica a teritoriului vremea va deveni rece pentru aceasta perioada.”, anunta ANM.

Cod galben de ninsori viscolite

In acelasi timp, in intervalul 31 octombrie, ora 02:00 - 31 octombrie, ora 20:00 este valabil un cod galben de intensificari ale vantului si ninsori viscolite.

“In intervalul mentionat in jumatatea de nord a Carpatilor Orientali si in zona inalta a Carpatilor Meridionali temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat de zapada. In cursul zilei de sambata (31 octombrie), la peste 1700 m, in special in grupele vestice ale Carpatilor Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea