Social

#vant puterninc #conditii de iarna #trafic restrictionat #polei #cod galben #viscol #ninsori #trafic aerian #romania #vant

Cod galben de ninsori, vant si polei in Romania! Traficul se desfasoara in conditii de iarna

Iarna si-a intrat din nou in drepturi! In Bucuresti precum si in alte judete din tara ninge ca-n povesti. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de cod galben de vant si ninsori valabil pana joi.

ANM a emis o avertizare de cod galben de polei, valabil in 10 judete din tara, precum si in Capitala.

Bucurestiul si noua judete din estul si sudul tarii sunt, de miercuri pana joi dimineata, sub avertizare cod galben de ninsori si viscol.

In perioada 08 februarie, ora 10 – 09 februarie, ora 09 este in viguare un cod galben de ninsori local insemnate cantitativ si temporar viscolite.

"In intervalul mentionat in sudul Moldovei si in cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent. in judetele Calarasi, Giurgiu, in sudul judetelor Prahova si Dambovita, precum si in judetul Ilfov si municipiul Bucuresti vor fi intervale de timp in care vantul va avea intensificari cu viteze de 45...55 km/h, iar in judetele Vrancea, Buzau si Ialomita rafalele vor depasi 55...60 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii. in estul Munteniei si sud-estul Moldovei in cursul zilei se vor mentine depunerile de polei.", scrie ANM.

ANM a emis pentru perioada 08 februarie, ora 09 – 09 februarie, ora 11 cod galben de precipitatii intensificari ale vantului si polei.

"In intervalul mentionat, vor fi precipitatii pe arii extinse in sudul, estul si centrul tarii si cu caracter local in celelalte regiuni. in cea mai mare parte a Moldovei si la munte va ninge, in Muntenia si Oltenia vor predomina ninsorile, iar in Dobrogea, Transilvania, Maramures si Crisana se vor semnala precipitatii mixte. Cantitatile de apa vor depasi local 10...15 l/mp. Pe spatii restranse in extremitatea de sud-est si in cea nord-vestica se va depune polei. Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile sud-estice.", se arata in atentionarea ANM.

Traficul se desfasoara in conditii de iarna

Din cauza poleiului, traficul rutier ramane deviat (de la ora ora 5:30) de pe tronsonul Drajna – Lehliu-Gara (km 65-105) al autostrazii A2 pe DN3A, in ambele sensuri. Ploaia indeparteaza materialul antiderapant si exista risc de producere a unor accidente rutiere.

In judetul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului – Huedin – Capusu Mare, traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata densa, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 10 metri. Pe tronsonul Turda – Cluj-Napoca si pe autostrada A3, in zona Turda, vizibilitatea scade sub 100 de metri. in conditii similare se circula si in judetul Timis, pe DN59 si DN69, potrivit libertatea.ro.

Si in judetul Braila se circula in conditii de iarna pe DN2B Braila – Buzau, dar si pe alte tronsoane ale unor drumuri nationale, din cauza poleiului.

Pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti ninge abundent, intre kilometrii 14 si 31 carosabilul este acoperit partial cu zapada, iar intre kilometrii 31 si 68 stratul masoara, pe alocuri, aproape cinci centimetri. Traficul nu este inchis si se actioneaza cu utilaje.

Din cauza vremii, in judetul Cluj, traficul rutier este intrerupt pe DN1 Cluj-Napoca - Oradea, la kilometrul 536, pe o lungime de 400 de metri, in zona carierei Morlaca, din cauza unui accident in care au fost implicate un autotren si un autoturism.

Un autocar s-a rasturnat in aceasta dimineata, in judetul Olt, din cauza poleiului. Un accidet rutier pentru care s-au pus in miscare mai multe echipaje s-a produs in aceasta dimineata, in jurul orei 6,00, pe DN64, in localitatea Osica de Sus, judetul Olt.

Traficul aerian, perturbat

Traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna pe aeroporturile bucurestene, iar unele zboruri pot inregistra intarzieri la decolare de pana la o ora, pentru degivrarea aeronavelor, insa nicio cursa nu este anulata, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Cursa Tarom cu cea mai mare intarziere ar fi trebuit sa decoleze de pe Henri Coanda la ora 8:00, cu destinatia Iasi. A doua cursa Tarom, cu destinatia Munchen, trebuia sa decoleze la ora 8:25, iar a treia de la ora 8:30 cu destinatia Barcelona, scrie libertatea.ro.

O cursa Blue Air trebuia sa decoleze la ora 8:35 cu destinatia Iasi, iar alta la ora 09:05 cu destinatia Stuttgart.

"Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo. Unele zboruri pot inregistra intarzieri la decolare de pana la o ora, determinate de degivrarea aeronavelor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Sursa foto: romania-actualitati.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea