Social

# cod galben de inundatii #avertizare ANM #avertizare hidrologica #ploi #inundatii # ploi torentiale

Cod galben de inundatii! Cand se opresc ploile

Institutul National de Hidrologie si Gospodarie a Apelor (INHGA) a emis o atentionare hidrologica de inundatii. Atentionarea vizeaza bazinele hidrologice din judetele Arges si Dambivita.

Atentionarea este valabila pentru data de 20 august, in intervalul orar 06:30 – 14:00. "Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice Valsan, Raul Doamnei (bazin superior) si Bratia", se arata in atentionarea emisa de INHGA, conform mediafax.ro.

In acelasi timp ANM (Administratia Nationala de Meteorologie) a emis o informare de ploi insemnate cantitativ, in intreaga tara, ce vor dura pana vineri 21 august, ora 23.00.

"Va ploua, la inceput in regiunile sud-vestice, apoi in jumatatea de sud a tarii, in zonele de deal si de munte si izolat in restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, ce vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 35...40 l/mp, in 24 de ore", potrivit ANM.

In Muntenia, Dobrogea si in sudul Moldovei, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze la rafala de 50-55 de kilometri pe ora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea