Social

#avertizare metereologica #canicula #starea vremii #vremea #cod galben canicula #canicla bucuresti

Cod galben de canicula: Temperaturile maxime pot ajunge la 39 de grade

Bucurestiul si 21 de judete din sudul si vestul tarii vor fi sub avertizare cod galben de canicula in perioada 21-23 august, temperaturile maxime putand ajunge la 39 de grade.

Marti, miercuri si joi, vremea va fi caniculara in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si sud-vestul Transilvaniei, unde se vor inregistra valori termice, in general, intre 37 si 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic, a anuntat luni Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Avertizarea cod galben este valabila pentru Capitala si judetele Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Giurgiu, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Ilfov si Calarasi.

In centrul tarii si in jumatatea sudica a Moldovei, pe arii restranse, vor fi temperaturi de 35 - 36 de grade si se va atinge pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic. ANM a precizat ca valul de caldura se va mentine pe tot parcursul saptamanii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea