Social

#vara #cod galben #canicula

Cod galben de canicula in Bucuresti si in 19 judete

Meteorologii au eliberat o atentionare cod galben de canicula pentru urmatoarele doua zile, indemnandu-i pe romani sa tina seama de faptul ca temperaturile vor trece de 35 de grade, in urmatoarele doua zile.

Atentionarea cod galben intra in vigoare de la ora 14.00 si dureaza pana maine la ora 18.00 si are in vedere 19 judete din vestul, sudul si estul tarii si Bucurestiul. Cele mai afectate de temperaturile foarte ridicate vor fi Campia de Vest, Campia Romana , sudul si estul Moldovei si vestul Dobrogei, respectiv Bucuresti si judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Constanta, Tulcea, Galati, Vaslui si Iasi.

Meteorologii au anuntat ieri ca se asteapta ca temperatura aerului sa treaca de pragul de 35 de grade al caniculei, dupa cum noteaza Realitatea TV.

Romanii sunt avertizati in legatura cu masurile de protectie care trebuie luate in aceste conditii. Astfel, mai ales persoanele cu probleme de sanatate , in special cardiace sau respiratorii, sunt sfatuite sa ramana in casa in perioadele in care soarele arde mai tare, sa evite expunerea la soare , iar atunci cand ies afara sa se hidrateze si protejeze de soare. In aceasta perioada copiii si batranii sunt cei mai expusi si predispusi la insolatii sau declansarea unor boli.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea