Social

#inundatii #ploi #cod portocaliu

Cod de inundatii portocaliu in 5 judete

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torentiale pentru cinci judete. Si avertizarea de cod galben s-a extins la inca noua judete, dar cele cinci cele mai afectate sunt in sud-vestul tarii.

Avertizarea de cod portocaliu eu valabila pana pe 23 iunie, ora 21.00. Judetele afectate sunt: Caras-severin, Mehedinti, Gorj si zona de munte a judetelor Hunedoara si Valcea. Cantitatile de apa vot depasi 50 litri pe metru patrat si pot ajunge izolat chiar la 80 litri pe metru patrat.

Hidrologii au transmis si ei o avertizare de cod portocaliu pentru cursurile de apa din cele cinci judete. Raurile afectate sunt Bistra (jud Hunedoara si Caras Severin ),  Timis (jud. Caras Severin), Cerna (jud. Gorj si Caras Severin), Desnatui (jud. Dolj), Drincea (jud. Mehedinti), Strei (jud Hunedoara), informeaza Realitatea.net.

Meteorologii au avertizat despre schimbarile climatice din Romania din ultimii ani, care pot duce la variatii foarte rapide ale vremii pe timpul verii, de la canicula la furtuni si precipitatii, urmate de inundatii.

 

Citeste si 

Furtunile violente ameninta Romania

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea