Social

Cocosul galic a cintat iar

Ajutati de fler, francezii au ingenuncheat campioana mondiala en titre, Anglia, cu 31-6 si au ramas in cursa, alaturi de Irlanda, pentru cistigarea Turneului celor 6 Natiuni.

Ultima partida din etapa a patra a Turneului celor 6 Natiuni avea sa aduca ciocnirea dintre eternele rivale ale rugby -ului european, Franta si Anglia. Meciul, reunind doua scoli diferite, jocului creativ si fantezist al francezilor opunindu-i-se stilul tacticizat al britanicilor, se anunta exploziv. Mai mult, ambele echipe trebuiau sa faca uitata infringerea suferita in fata Scotiei si sa ramina in cursa pentru trofeul continental.

Record de spectatori francezi

Pe acordurile Marseillaisei cintata de majoritatea celor 80.009 de spectatori aflati in tribunele Stade de France (printre acestia numarindu-se si rugbistul neozeelandez Jonah Lomu), francezii au surclasat Anglia cu 31-6. Deschizind scorul inca din primul minut de joc prin eseul lui Fritz, Les Bleus au reusit o prima repriza perfecta, cu o aparare inaintata, agresiva, blocind incursiunile engleze si alternind jocul la mina cu cel de picior. Chiar daca la reluare elevii lui Andy Robinson au revenit in joc, incercarile lui Traille si Dominici si piciorul de aur a lui Yachvili nu le-au dat prea mari sanse sa reduca din diferenta.

O Anglie jalnica

In timp ce presa din Hexagon elogiaza cea de-a treia victorie consecutiva in fata Trandafirului, saptaminalul de rugby Midi Olympique titrind Happy Sunday, publicatia engleza Times vorbeste despre o Anglie jalnica care si-a semnat singura prabusirea intr-un spectacol de cosmar. Prin acest succes, Franta a trecut pe primul loc al ierarhiei, la egalitate cu Irlanda, avantajata insa de punctaveraj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea