Social

#noul guvern #colegiul presedintilor #pdl #psd #conducere coalitie

Coalitia PSD - PDL va fi condusa de BPCC, BPCJ si de Colegiul Presedintilor

Biroul Politic Coordonator Central, format din cei mai reprezentativi lideri ai PSD si PD-L, si colegiul presedintilor sunt structurile comune centrale de conducere ale noii coalitii, acestea avand corespondenta si la nivelul structurilor judetene, potrivit unor surse din PSD.

Biroul Politic Coordonator Central (BPCC) se va intalni saptamanal si va veghea la realizarea Programului de guvernare si a masurilor anticriza, va stabili mesajele politice unitare si masuri organizatorice, in timp ce Colegiul Presedintilor, format din Mircea Geoana si Emil Boc, va avea un rol operativ si va lua deciziile cele mai importante, spun sursele citate.

La nivel judetean, se va constitui Biroul Politic Coordonator Judetean (BPCJ). De asemenea, o structura de coordonare va exista si la nivelul grupurilor parlamentare. Cat priveste structura Guvernului, aceasta a fost stabilita in proportie de peste 90%, spun surse social-democrate, dar si din PD-L, finalizarea intarziind deoarece cele doua partide nu au decis inca soarta actualului MIRA, in conditiile in care PD-L ar dori sa rupa partea de Administratie de Interne si sa o lege de Ministerul Dezvoltarii . De asemenea, ministerul Economiei va fi separat de cel de Finante.

Noua coalitie va infiinta cateva ministere noi: Ministerul pentru Afaceri Europene, Ministerul Energiei si Industriei, Ministerul Tineretului si Sportului , Ministerul Turismului , iar Ministerul pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale va devine Ministerul Comertului, IMM-urilor si Mediului de Afaceri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea