Social

Coalitia cauta solutii pentru revocarea lui Nastase si Vacaroiu

Desi Curtea Constitutionala a decis ca articolele din regulamentele celor doua Camere referitoare la revocarea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului sunt neconstitutionale, senatorul UDMR a declarat ca exista inca sanse pentru schimbarea din functie a lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu . "Eu cred ca exista sansa, pentru ca, intr-adevar, daca interpretam Constitutia cum a interpretat Curtea Constitutionala ca mandatul este de patru ani, atunci inseamna ca (presedintii celor doua Camere - n.r.) ar putea sa faca orice, sa vina cu un in Camera si in Senat, pentru ca mandatul este de patru ani, bine mersi", a spus, ieri, Peter Eckstein Kovacs . Cat despre motivele pentru care s-ar putea cere anularea mandatelor, senatorul a afirmat: "Metoda prin care s-au desfasurat discutiile cu privire la modificarea Regulamentului Senatului, maniera in care au condus acele sedinte sunt deja un motiv pentru a le solicita revocarea cu titlu de sanctiune ".

In replica, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu , a declarat ca revocarea sa pe motive disciplinare ar fi foarte dificila, el fiind un "om al legii".

"Preocuparea mea principala este sa respect prevederile constitutionale pana la virgula si sa respect toate procedurile de organizare si functionare cuprinse in Regulamentul Senatului. Ar fi foarte greu sa mi se aduca o astfel de acuza", a spus Vacaroiu. El a adaugat ca aceasta functie apartine partidului din care provine, iar potrivit deciziei Curtii Constitutionale, inlocuirea presedintilor celor doua Camere nu s-ar putea face decat cu alti reprezentanti ai PSD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea