Social

#destinatii vacanta #malawi # vacanta romania #destinatii CNN #destinatii Cercul Polar

CNN recomanda vacantele in Romania, alaturi de cele la Cercul Polar si in spatiul cosmic

CNN a alcatuit o lista cu 10 destinatii pentru concediu care, spun autorii topului, sunt trecute de regula cu vederea. Tara noastra a fost inclusa si ea in lista.

1. Bolivia



Daca nnu cauti statiuni de lux si restaurante scumpe, ci doar peisaje care iti taie respiratia, Bolivia este una dintre tarile din America de Sud care merita vizitate. Vizitatorii pot face drumetii pe Isla del Sol aflata pe lacul Titicaca, lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume.

2. Malawi


Malawi este un mic stat african cu multe peisaje neatinse de interventia umana, dar si cu o multime de rezervatii naturale. Lacul Malawi are o intindere uriasa de apa, cu plaje splendide.

3. Mongolia



Daca hotarasti sa vizitezi tara lui Ginghis Han, spun jurnalistii CNN, ar trebui sa o faci calare, la fel ca temutii invadatorii de odinioara. O destinatie care nu trebuie ratata este desertul Gobi, unde puteti intalni ursi si camile salbatice.

4. Idaho, Statele Unite



Idaho beneficiaza de peisaje spectaculoase. Aici te poti bucura in voie de muntii, raurile si lacurile din vestul Statelor Unite. O activitate care nu trebuie ratata este raftingul pe raul Salmon, experienta care dureaza sase zile si strabate peisaje splendide.

5. Romania




Si tara noastra a fost inclusa pe lista celor 10 destinatii mai putin cunoscute care merita vizitate. Autorii materialului recomanda arhitectura stalinista care contrasteaza cu arta si arhitectura medievala. La aceasta se adauga cetatile si satele medievale, drumetiile montane si peisajele superbe.

6. Cape Breton, Canada



Barurile si terasele de pe insula aflata in Oceanul Atlantic sunt renumite, in special Red Shoe din Mabou, numit asa dupa o pereche de pantofi patata, care a inspirat si o melodie.

7. Cercul Polar Arctic



Cercul Polar este o destinatie putin frecventata de turisti. Aici, vara, soarele nu apune cel putin o zi, iar perioada se mareste cu cat avansezi spre nord, ajungand pana la zile si nopti care dureaza cate sase luni. O experienta care nu trebuie ratata este atingerea Polului Nord.

8. Bhutan


Regatul aflat in sudul Asiei, la poalele muntilor Himalaya, este ultimul stat budist din regiune. Turistii trebuie sa plateasca pentru activitatile pe care vor sa le desfasoare inainte sa ajunga acolo si limita minima este de 250 de dolari pe zi.

9. Northland


Regiunea Northland, aflata in nordul Noii Zeelande, este cnoscuta pentru cultura si civilizatia maori. Zona este perfecta pentru scufundari si cele peste 140 de insule din regiune merita explorate.

10. Spatiul cosmic


Una dintre cele mai scumpe si mai periculoase excursii este in spatiu. Costul unui singur bilet este de 50 de milioane de dolari.

Sursa foto: cnn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea