Social

#cm din croatia #handbal masculin

CM din Croatia: S-au stabilit semifinalistele

Nationala masculina de handbal a Romaniei s-a impus in meciul de clasament pentru locurile 15-16, de la Campionatul Mondial din Croatia, in fata Rusiei, cu scorul de 42-38, dupa un joc cu multe reusite, in care sportivii pregatiti de Omer Aihan si-au dorit mai mult victoria.

Romania isi termina parcursul la mondiale pe locul al 15-lea, o clasare destul de slaba fata de obiectivul initial calificarea in primele 12 pozitii in intrecerea lumii.

La revenirea in elita mondiala dupa o pauza de 14 ani, formatia noastra a stat destul de bine, reusind un final care a mai spalat parca din pacatele baietilor, vazuti de unii poate mai sus decat le este locul.

Ultimul meci la mondiale a fost pana la urma un galop de sanatate pentru tricolori , care s-au dezlantuit in atac reusind sa inscrie 42 de goluri, dar si sa primeasca 38. Nu s-a pus mare accent pe aparare in vreo tabara, in conditiile in care pentru ambele echipe era finalul unui turneu epuizant.

Romania a condus in permanenta, avand in Irinescu principalul marcator, cu 8 reusite, secondat de Petrea si Ghionea ambii cu cate 7 goluri inscrise.

Finalul meciului a fost dominat de interventiile excelente ale portarului Ionut Stanescu, acesta reusind sa blocheze cateva aruncari in momente dificile pe ultimele minute. Din tabara rusilor merita remarcata extrema Timur Dibirov (12 goluri din 18 aruncari).

In meciul de clasament pentru pozitia a 13-a, Spania a reusit sa invinga Egiptul cu scorul de 28-24.

Situatie dramatica in lupta pentru semifinale in grupa a 2-a principala de la Zagreb , unde Danemarca a reusit sa castige in fata campioanei mondiale Germania, dupa o partida apriga, cu 27-25.

Campioana europeana en-titre a castigat grupa si s-a calificat in semifinale de pe prima pozitie, in timp ce Germania a cazut pe locul 3 in clasament.

In ultimul meci al seriei, Polonia a castigat in fata Norvegiei intr-un joc dramatic cu miza directa un loc in semifinale. Polonia s-a impus in final cu 31-30, golul victoriei inscris in ultimele secunde, in conditiile in care, la un rezultat de egalitate, in semifinale mergea Germania. Polonia completeaza careul de asi in turneul final din Croatia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea