Social

Cluj: Furtuna cauzeaza pagube in continuare

Urgia a lovit din nou luni noaptea judetul Cluj. Ploile torentiale, cazute de aceasta data in comunele Vad si Bobilna, au afectat aproximativ 100 de gospodarii si anexe.

Vremea rea continua sa faca pagube in judet. In noaptea de luni spre marti, din cauza ploilor torentiale, au fost afectate peste 50 de case si anexe gospodaresti din comuna Vad. Potrivit inspectorului-sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, colonelul Vasile Somlea, au fost distruse de viitura doua podete situate in satele Bogata de Sus si Cilna, pe drumul comunal 177.

Totodata, din cauza ploilor cazute in ultimul interval, pe raza comunei Bobilna viitura a inundat o locuinta si 50 de gospodarii in localitatea Osorhel, precum si aproximativ 90 de hectare de terenuri cultivate. Nu mai putin de un kilometru si jumatate din drumul care leaga Bobilna de Pruni a fost distrus si alti 40 de metri ai DJ 109 B au fost acoperiti cu pamint de viitura. De asemenea, podul dintre Bobilna si Osorhel a fost distrus, impreuna cu un podet de pe drumul care leaga Osorhelul de Antas.

"Au fost trimisi in zona pentru 27 de militari pentru a-i ajuta pe localnici si doua echipaje de pompieri pentru a pompa apa din curti si din case. In momentul de fata se asigura alimente si apa potabila persoanelor care locuiesc in zonele afectate si se lucreaza la degajarea drumurilor si repararea podetelor", a declarat prefectul Calin Platon .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea