Social

#clipe memorabile #piata victoriei #proteste #ordonanta de urgenta #guvernul grindeanu

Clipe memorabile in Piata Victoriei! Peste 200.000 de oameni au iesit in strada VIDEO

Cea de-a sasea seara de proteste a adunat peste 280.000 de protestatari in Piata Victoriei. La ora 21:00 toti si-au aprins lanternele telefoanelor, inundand piata intr-o mare de lumina si au cantat imnul national. Aceasta este cea mai mare miscare de protest din Capitala de la Revolutia din 1989.

 

Imaginile surprinse in Piata Victoriei au facut rapid inconjurul lumii. Chiar daca prim-ministrul Sorin Grindeanu a abrogat Ordonanta Urgenta de modificare a codului penal, romanii au continuat sa iasa in strada, cerand si demisia guvernului.

La ora 21, cei aproape 280.000 de protestatari au facut ca Piata Victoriei sa straluceasca precum o bolta de sute de mii de stele. A fost o forma de protest si pentru amintirea victimelor de la Colectiv, pentru care s-a tinut si un moment de reculegere, scrie stirileprotv.ro.

"Din mica familie de acasa, am venit in marea familie de aici . Protestam impotriva acestor oameni care mint cu nerusinare incontinuu. Nu avem siguranta ca aceasta ordonanta o sa fie in regula pentru ca in Parlament vor face ce vor ei. Trebuie cineva care este pregatit juridic si sa urmareasca. Nu stiu daca partidele celelalte sunt in stare sa faca acest lucru. E asa o nedreptate in tara asta. Ma bucur ca sunt atatia tineri", spune o pensionara care are o pancarta pe care scrie "Duminica in familie", potrivit mediafax.ro.

"Eu vreau sa plece din cladirea asta numita Palatul Victoriei. Sa-si dea demisia. Daca au abrogat ordonanta nu au facut decat sa ne arunce cu praf in ochi, eu asa vad. Si-au adus si ei protestatari la Cotroceni. Nu inteleg ce vor sa demonstreze, dar noi rezistam pana la sfarsit", a declarat Nicolae.

"Eforturile noastre nu au fost in zadar. Ne bucuram ca a fost abrogata ordonanta, dar parca nu e suficient. Suntem curiosi ce o sa se intample de acum incolo pentru ca in acest guvern nu putem avea incredere", a declarat Andreea, in varsta de 32 de ani.

In paralel, a avut loc un protest de sustinere a Guvernului Grindeanu, in fata palatului Cotroceni. Aici s-au adunat aproximativ 1000 de persoane. Acestea sustin ca vor continua sa iasa in strada si zilele urmatoare.

Surse foto: Digi24.ro, stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea