Social

Clinton il devanseaza pe Obama la nivel national pentru prima oara dupa trei luni

Hillary Clinton il devanseaza pentru prima oara in ultimele trei luni pe rivalul sau la investitura democrata pentru Casa Alba, Barack Obama, in intentiile de vot ale alegatorilor democrati si independenti , potrivit unui sondaj national USA Today/Gallup publicat astazi.

Potrivit sondajului realizat de joi pana sambata, Clinton conduce cu 7% in fata lui Obama, fiind creditata cu 51% din intentiile de vot ale democratilor si independentilor, fata de 44% cu cat este creditat Obama. Sondajul intervine inaintea primarelor disputate de marti din Indiana (nord) si Carolina de Nord (sud-est).

In urma cu doua saptamani, inainte de controversa legata de fostul sau pastor Jeremiah Wright, Obama avea 10% avans in fata rivalei sale.

Hillary Clinton
este in prezent considerata cel mai bun candidat (+5%) pentru a-i face fata republicanului John McCain la alegerile din noiembrie, potrivit aceluiasi sondaj, care are o marja de eroare de 5%. In februarie, Barack Obama o devansa pe Clinton cu 33% la acest capitol.

Pe de alta parte, 60% dintre alegatorii democrati si independenti apreciaza ca ambii rivali democrati trebuie sa isi continue camapnia, 23% considera insa ca Hillary Clinton ar trebui sa se retraga, iar 15% ca Obama ar trebui sa faca acest lucru.

Potrivit unui alt sondaj la nivel national publicat de CBS si New York Times duminica, 50% dintre democrati doresc ca Obama sa fie candidatul partidului in noiembrie, fata de 38% care ar vrea sa fie Clinton.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea