Social

#clasa pregatitoare #gradinita #stelian fedorca

Clasa pregatitoare ar putea reveni la gradinita

Stelian Fedorca, secretar de stat pentru invatamant preuniversitar, a declarat luni, la deschiderea anului scolar, ca dupa primul semestru se va decide daca clasa pregatitoare va ramane la scoala sau va trece la gradinita.

Fedorca spune ca debutul acestei clase are loc dupa un efort sustinut pe toata perioda verii, care presupus pregatirea a peste 8.000 de cadre didactice, achizitionarea unui mobilier special pentru cei mici si elaborarea unor materiale didactice necesare invatarii.

"Ministerul propune extinderea programului after-school sau, acolo unde este posibil, integrarea celor mici in regim de semi-internat. Va pot asigura ca dupa primul semestru vom avea o analiza clara a punctelor slabe si a celor pozitive, pentru a putea decide daca aceasta clasa pregatitoare va ramane in scoala sau va trece la gradinita. Un lucru este cert insa: ea nu va disparea!", a declarat Stelian Fedorca.

Tot luni, premierul Victor Ponta declara, la Targu Jiu, tot cu prilejul deschiderii anului scolar, ca, din punctul sau de vedere, este necesar si util ca clasa pregatitoare sa functioneze in cadrul gradinitei, nu al scolii, sustinand ca autoritatile "au dat dureri de cap parintilor".

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea