Social

# florin citu #vaccinare romania #coronavirus #restrictii #relaxare #vaccin

Citu: Alte 2,8 milioane de doze de vaccin vor ajunge in Romania! Cand vom scapa de restrictii

Prim-ministrul Romaniei, Florin Citu a declarat ca in Romania urmeaza sa ajunga alte 2,8 milioane de doze de vaccin impotriva Covid-19 pana la sfarsitul lunii martie.

 

Potrivit acestuia, in prima luna de toamna, restrictiile impuse de pandemie ar urma sa fie relaxate, pe masura ce tot mai multe persoane vor fi imunizate.

In urmatoarele luni, in Romania urmeaza sa intre aproximativ 3 milioane de doze de vaccin, majoritatea de la Pfizer/BionTech, iar restul de la Moderna. In momentul de fata, principala limitare in campania de vaccinare este numarul mic de doze care ajunge in tara.

„Degeaba deschizi centre de vaccinare daca nu ai destule vaccinuri”, a spus Florin Citu, intr-un interviu, la EuropaFm.ro.

De la 150.000 de doze pe saptamana, Romania va ajunge la 220.000 saptamanal, a dat asigurari premierul.

„Romania va atinge obiectivul de vaccinare de 10,4 milioane de persoane pana la finalul lunii septembrie. Atunci se vor putea relaxa restrictiile”, este de parere Florin Citu.

El a adaugat ca doreste deschiderea scolilor, deschiderea economiei si in acelasi timp vaccinarea cat mai multor persoane si pastrarea restrictiilor intre timp. 

„As vrea sa deschid toata economia, nu numai scolile, dar depindem, bineinteles, de cum evolueaza pandemia. Si, ca sa deschidem scolile, sa deschidem economia, trebuie sa ne vaccinam si trebuie sa pastram aceste masuri de restrictie, este simplu. Masca, dezinfectant si sa ne vaccinam. Daca facem aceste lucruri, veti vedea ca vom deschide economia cat mai curand”, a mai spus Citu, potrivit realitatea.net. 

Florin Citu a mai anuntat ca Romania asteapta cel de-al treilea vaccin, cel de la AstraZeneca, pentru imunizare dupa sfarsitul lunii iunie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea