Social

Circuit turistic extrem in lumea narco-traficantilor

Secretarul pentru securitate din Rio de Janeiro a anuntat deschiderea unei anchete privitoare la un circuit turistic in celebra favela La Rocinha, ce includea o intalnire si fotografii-amintire cu traficantii de droguri. Scopul acestei anchete, deschisa dupa publicarea, duminica, a unui reportaj in cotidianul "Folha" din Sao Paulo, este de a stabili daca este vorba sau nu despre o "apologie a crimei".

Potrivit reportajului realizat de un ziarist al cotidianului brazilian, care s-a prezentat drept turist strain , agentia Private Tours ar propune, pentru 90 de reais (35 de euro), excursii cu durata de patru ore prin Rocinha, unde traiesc circa 150.000 de persoane, cu opriri in "bocas de fumo", in care opereaza traficantii de droguri.

Turistii puteau sa se intalneasca aici cu presupusi membri ai popularului gang al narco -traficantilor din Rocinha "Amigos dos Amigos" , rivalul istoricei bande Comando Vermelho. Fotografiile-suvenir cu traficanti de droguri in voga care isi mascheaza figura ar face si ele parte din program, fiind incluse in pret.

Cazul a starnit cu atat mai multa valva, cu cat agentia de voiaj in cauza figureaza in catalogul Riotur, oficiul de turism al primariei orasului Rio de Janeiro.

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea