Social

Circ electoral: un candidat liberal a scos elefantul in strada

La debutul campaniei electorale, candidatii s-au intrecut in gesturi si promisiuni fantasmagorice, de la linii de metrou la la turism in padurea bantuita de la Hoia.

Balciul ofertelor a fost completat de gesturi extravagante precum lansarea in campanie cu elefanti sau baloane cu nacela. Candidatii au fost atat de prinsi cu spectacolele si sarbatorile de Paste si 1 Mai, incat nu si-au mai facut aparitia in localitatile inundate de ploile din ultimele zile.

Candidatul PNL pentru Primaria Constanta , Victor Manea, s-a plimbat, sambata, pe strazile orasului, alaturi de un elefant. Manea a vrut sa arate astfel ca nu este deranjat de porecla „Elefantul", care i-a fost atribuita de catre adversarii politici.

Alaiul, format din mai multi membri de partid, o fanfara si pahidermul de la circ, si-a facut aparitia in Piata Ovidiu inaintea evenimentului de lansare a candidatilor liberali la localele de la 1 iunie. Elefantul a pozat, timp de cateva minute, pentru cei 3.000 de membri si simpatizanti ai partidului, dupa care a fost dus inapoi in menajeria circului.

Nuduri electorale

In Bucuresti, zece membri ai organizatiei de tineret a PNL Sector 5 au acceptat sa apara dezbracati pe afisele candidatului la primaria de aici, . Cinci fete si cinci baieti ilustreaza campania „Adevarul gol-golut despre Sectorul 5", tinand in dreptul partilor intime fotografii care arata problemele pe care le au locuitorii din zona administrata de pesedistul Marian Vanghelie. In acelasi sector, reprezentantii Partidului Ecologist Roman si-au pus masti si manusi chirurgicale si au umplut noua saci cu gunoaie, pe care i-au depozitat la poarta unui sediu al REBU.

La Drobeta Turnu-Severin si la Buzau, candidatii PNL si un independent au ales sa-si anunte campania folosind baloane cu nacela, pe care le-au ancorat in centrele localitatilor.

Tunel pe sub dealul Feleacului

Mirandolina Vinca, candidat PNG-CD la Primaria Roznov , vrea linie de metrou intre satele nemtene Chitinici si Slobozia.

Ludovic Orban, candidatul PNL pentru Capitala, a un tren de 250 de milioane de euro intre Bucuresti si Otopeni si promite sa finalizeze cele 25.000 de dosare de retrocedare, "pe banda rulanta".

Vajda Lajos, candidat independent la presedintia CJ Covasna, vrea sa cladeasca un judet european capabil sa reziste globalizarii si sa infiinteze postul de manager de sat pentru localitatile mici. Gheorghe Flutur, candidatul PD-L la CJ Suceava, promite sucevenilor sa il aduca pe fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Mircea Druc, consilier in primarie. Gheorghe Funar, candidatul PRM la Primaria Clujului, propune sejururi in padurea Hoia din judet, unde au loc de ani de zile .

Din panoplia sa de promisiuni: metrou pe o distanta de 40 de km, de la Gilau la Jucu, "dupa modelul Toulouse", cu tunel pe sub dealul Feleacului, doi litri de apa ozonificata zilnic pentru fiecare clujean si interzicerea aditivilor alimentari cancerigeni.

Mici pentru electorat, apa si paine pentru sinistrati

De 1 Mai, PSD a oferit mici si bere in Parcul Izvor, iar la Arad, pe 30 aprilie, sute de oameni au primit gratis de la PSD tocanita de porc si mititei. La Targu Mures, s-a servit meniu etnic, gulas, la o serbare campeneasca organizata de candidatul UDMR, Laszlo Borbely. PD-L a contracarat in forta in aceeasi zi cu un praznic la care a servit gulas, mici, dar si vitei la protap. Marius Ichim, candidatul PNL la primarie, a venit de 1 Mai la alegatori simplu: cu usturoi, ca sa-i apere de "vrajelile" electorale.

Ce-au primit sinistratii de la Brahasesti, Galati? Paine, apa minerala, zahar, ulei, conserve de carne, pate si lapte praf. Alimentele din rezervele statului au fost distribuite celor 1.200 de oameni afectati de inundatii, de catre jandarmi si politisti. Niciun candidat nu s-a deplasat in cele doua comune, unde 300 de case au fost inundate in urma ploilor.

Lansari cu cantec

Competitia dintre partidele angajate in cursa electorala se duce si pe plan muzical, formatiunile politice acompaniindu-si lansarile de candidati cu spectacole pe masura. Mai toate numele mari ale showbizului autohton au fost angajate, pe bani buni, sa concerteze la astfel de evenimente din toata tara. De departe cei mai norocosi la acest capitol sunt liberalii din Botosani, care il vor avea invitat la evenimentul electoral din 8 mai pe celebrul .

„Buldogul" versus „Tancul"


Din strategia de campanie a unor candidati fac parte si poreclele. Astfel, lui Vasile Blaga, pretendentul PD-L pentru Capitala, i-a fost atribuit apelativul „Buldogul", in timp ce conservatorul Codrin Stefanescu s-a autointitulat „Tancul", iar lui Victor Manea (PNL Constanta), adversarii politici ii spun „Elefantul". Cea mai veche porecla din acest segment este insa cea a reprezentantului PC, Cristian Popescu zis „Piedone".


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea