Social

#cipru #fmi #banci #zona euro #colaps financiar #impozitarea depozitelor bancare

Ciprul este la un pas de colaps financiar

Respingerea acordului cu FMI si UE ar putea duce Cipru la colaps financiar si la iesirea insulei din zona euro, a anuntat presedintele cipriot, Nicos Anastasiades.

O avertizare in acest sens a venit astazi si din partea Germaniei. Wolfgang Schaeuble, ministrul german al Finantelor, si-a exprimat si parerea de rau fata de faptul ca parlamentul cipriot a renuntat la impozitarea depozitelor bancare in detrimentul asistentei financiare de urgenta din partea UE si a Fondului Monetar International (FMI).

Totodata, ministrul de Finante german a declarat, in cadrul unui interviu acordat postului ZDF, ca nu crede ca exista mari sanse ca bancile din Cipru sa fie redeschise vreodata, daca acordul financiar cu FMI si UE va fi respins, iar acest lucru ar putea duce si la un colaps financiar in Cipru.

In acest moment, toate bancile din Cipru sunt inchise, insa ar urma sa fie deschise din nou maine.

FMI si UE prevazusera in programul de finantare in valoare de 10 miliarde de euro a Ciprului o impozitare de pana la 9,9% pentru depunerile bancare de peste 100.000 de euro, insa aceasta propunere a fost respinsa de parlamentul cipriot cu 36 de voturi contra si 19 abtineri.

Sursa foto: www.realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea