Social

#turcia #cipru #conflict #incalca #drept #teritorial

Ciprul este acuzat de Turcia ca incalca drepturile sale teritoriale

Turcia a acuzat marti Ciprul ca o misiune a sa de explorare petroliera, lansata in estul Marii Mediterane, i-ar fi incalcat drepturile teritoriale si a avertizat ca va protesta pe langa institutiile internationale.

"Consideram un gest aventuros desfasurarea de activitati pe platoul continental al Turciei, intr-un moment in care sunt in curs negocieri pentru o rezolvare pasnica " in dosarul cipriot, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Burak Ozugergin, informeaza AFP.

Ankara a lansat demersuri pentru a protesta pe langa institutiile internationale, a adaugat el, fara a oferi alte detalii. Autoritatile cipriote au anuntat luni ca doua nave de razboi turce ar fi obligat in 13 noiembrie un vas de explorare petroliera, sub pavilion norvegian, inchiriata de Guvernul cipriot, sa paraseasca apele insulei.

Seful diplomatiei cipriote, marcos Kyprianou, a afirmat ca incidentul a intervenit in interior Zonei economice exclusive cipriote (ZEE).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea