Social

#pdl #psd #coalitie #negocieri

Ciorna viitorului guvern, facuta de Boc si Geoana

Negocierile din PSD si PD-L au ajuns in faza impartirii functiilor. Sunt mai mult de 40 de pretendenti pentru circa 20 posturi ministeriale. Emil Boc si Mircea Geoana au lucrat la " imparteala " departe de ochii presei.

Prima negociere pentru impartirea functiilor a avut loc ieri seara, in biroul de la Senat al lui Ilie Sarbu, nume vehiculat pentru functia de vicepremier.

Geoana a fost insotit la negocieri de Titus Corlatean , Viorel Hrebenciuc, Daniela Popa, Constantin Nita, Liviu Dragnea, Gheorghe Nichita si Constantin Nicolescu. Emil Boc i-a adus pe Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Gheorghe Flutur, Vasile Blaga, Elena Udrea, Florin Popescu si Radu Berceanu.

Daca doua probleme importante au fost discutarea includerii UDMR la guvernare si vehicularea numelui lui Stolojan ca prim ministru, impotriva caruia PSD nu ridica nici o obiectie, cel mai mult s-a discutat impartirea functiilor la Guvern.

Geoana trebuia sa obtina zece ministere, cu unul mai mult ca democrat-liberali. PSD a cerut Externele (pentru Titus Corlatean), Justitia (pentru Cristian Diaconescu sau Victor Ponta), Educatia (pentru Ecaterina Andronescu), Agricultura (pentru Valeriu Steriu), Sanatatea (pentru Florian Popa), Transporturile (pentru Liviu Dragnea), Tineretul (pentru Nicu Banicioiu), Munca si Protectia Sociala (pentru Marian Sarbu), Ministerul Energiei (pentru Iulian Iancu) si cel al Finantelor (pentru Mihai Tanasescu).

Singurul portofoliu considerat intangibil a fost Internele si Administratia lui Vasile Blaga. Sanse sa ramana la PD-L au si Apararea (pentru Mihai Stanisoara ), Mediul (Sulfina Barbu), IMM-urile, Cultura (Raluca Turcan) si Comunicatiile.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca va anunta astazi numele viitorului premier, dupa care va exista inca o runda de negocieri.

Mai multe detalii despre negocieri, in Gandul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea