Social

#Cristina Guseth #ministrul justitiei #dacian ciolos #showbiz

Ciolos recidiveaza. Inca un ministru propus si retras!

Inca un ministru retras dupa cazul medicului-sexy, in varsta de 28 de ani, propus la Sanatate. De data acesta, a fost vorba despre Cristina Guseth, care fusese avizata avizata favorabil pentru functia de ministru al Justitiei, de parlamentarii din comisiile juridice. Dupa miezul noptii, a fost retrasa.

“Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere”, a anuntat Dacian Ciolos pe Facebook.

Cristina Guseth fusese avizata cu 41 de voturi “pentru”, sase voturi “impotriva” si sase abtineri. Ea a fost audiata de membrii comisiilor juridice, pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii si pentru drepturile omului culte si minoritati din Camera Deputatilor si Senat si de cei din Comisia pentru constitutionalitate, libertati civile si monitorizarea executarii hotararilor CEDO din Senat.

Cristina Guseth a declarat in fata membrilor celor sapte comisii ca se afla acolo in calitate de director al Freedom House, organizatie alaturi de care au fost importanti actori din Justitie.

Guseth a spus ca, timp de 25 de ani, a aparat statul de drept, iar din 1997 a derulat proiecte menite sa sprijine reforma in justitie, inclusiv in domeniul confiscarii extinse.

“Stiu ca am o problema, si anume ca nu sunt un absolvent al Facultatii de Drept. Sunt un absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii. Aceasta problema, insa, cred ca poate fi depasita si poate fi depasita pentru ca, in momentul de fata, sistemul juridic din Romania nu se mai afla in 2004-2005. Este un moment diferit. CSM are rolul de a asigura independenta sistemului juridic si de a asigura aceste probleme. Eu, ca ministru al Justitiei, voi genera strategii, politici publice si voi incerca sa continui reforma care este atat de mult solicitata in momentul de fata”, a spus Cristina Guseth.

Desi initial se vehicula numele lui Mihai Selegean, fostul conducator al Institutului National al Magistraturii, ca ministru al Justitiei, propunerea oficiala este Raluca Pruna, inalt functionar la Comisia Europeana, fost  presedinte al Asociatiei Romane pentru Transparenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea